10 Kasım Perşembe günü Anabilim Eğitim Kurumlarının Ataşehir ve Sancaktepe Kampüslerinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde duygu yüklü törenlerle anıldı.
Ataşehir Kampüsünde öğrenci girişinde ilkokul öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ilk tören, İlkokul Müdürü Ferah Kebabcı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrencilerin Atatürk büstüne çelenk koymasıyla devam etti.
Ataşehir ve Sancaktepe Kampüsleri konferans salonundaki törenlerde ise “Atatürk'e Bakmak” teması işlendi. Ataşehir konferans salonunda saat tam 09.05'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Edebiyat Öğretmeni Murat Arslan'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Murat Arslan'ın
"ATATÜRK'ü anmak kolay, anlamak zordur. Çünkü onu anlamak için bilgi gerek, vatanı, milleti sevmek gerek, her şeyden önce de yürek gerek… Atatürk’ü anlamak, sevmek, değerlendirmek ve tanımak için akıl gerek, düşünce gerek… Çağdaş uygarlık düşüncesinin Türk tarihinde Atatürk’ün kişiliğinde belirdiğini, bunun sonucunda bilimin gücüne inandığımızı, insan haklarına karşı saygılı olduğumuzu, çalışmanın değerini anladığımızı, geleceğe yöneldiğimizi ve erdemli olmanın önemini kavradığımızı bilmek gerek…" cümleleri salonda alkışla karşılandı.
Sancaktepe Kampüsünde yapılan tören ise Sancaktepe Kaymakamı, Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sancaktepe ilçesine bağlı okul müdürlerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Kurucumuz Niyazi Kılıç, İcra Kurulu Başkanımız Serkan Kılıç ve İcra Kurulu Üyemiz Seda Zeynep Aytaçlı’nın da katıldığı anma töreni Türkçe öğretmenlerinden Mine Yüksel Ötegen’in sunumu ile başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü Tuba Aksoy Pehlivan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti. Bu anlamlı konuşma sonrasında müzik öğretmenlerinin orkestrası eşliğinde 5. sınıf öğrencilerinden oluşan okul korosu, birbirinden güzel Atatürk marşlarıyla sahne aldı. Müzik öğretmenlerince seslendirilen Ulu Önder’in sevdiği şarkılar, izleyenleri bir kez daha hüzünlendirdi. Ataşehir Kampüsünde 10. sınıf öğrencilerinin, Sancaktepe Kampüsünde ise 7. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Mustafa Kemal’e Bakmak” adlı oratoryolar, Atatürk’ün ışığıyla Türk ulusunun en karanlık, en umutsuz döneminin aydınlandığı düşüncesini vurgulayarak başladı. Oratoryolarda, “Kemal Paşa neydi, biliyor musun?” soruları ve bunlara verilen cevaplarla Atatürk’ün “Türk halkı için kalp ağrılarını dindiren bir ses, bir nefes, umutsuzluğun korkusu, gece karanlığında alev alev yanan bir ışık, ulusumuzun tutunacağı bir dal, Türk ulusunun artık vazgeçtiği gelecek, düştükçe kalkmaktan yorulmuş bedenlerin iyileşmeye başlayan sızıları” olduğu dile getirildi. Her iki törende öğrencilerin vals, lirik dans ve zeybek gösterileri ile hüzünlü anlara bir mola verilerek Türk milletinin modernleşme süreci yansıtıldı. Atatürk’ün aramızdan ayrılışının verdiği burukluğu dile getiren barkovizyonlar ve dünyada Atatürk'ün ölümü üzerine söylenen önemli sözlerin canlandırılmasıyla devam eden oratoryolar, “Mustafa Kemal Atatürk kimdir, biliyor musun?” sorusuna yeniden cevap verilerek tüm öğrencilerin de dâhil olduğu şu coşkulu dizelerle sona erdi:
“Büyük emanetini, cumhuriyetini korumak için
Ve hepsinden öte Atatürk gençliği olduğumuz için
Mustafa Kemal’e bakan bu gözler, sizler, bizler, bizden sonra gelecekler
Hep aynı şeyi söyleyecekler:
Sen, ben, biz
Hepimiz Mustafa Kemal’iz
Geçmişte değil gelecekte
Onun gibi
Dağlara, doruklara, ufuklara yürüyeceğiz”
Her iki kampüste izleyen herkesin yüreğine dokunan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni, tüm Anabilim ailesinin yıllarca unutamayacağı bir anı olarak hafızalara kazındı.