Derslerde Yaratıcı Drama Yöntemi ile Eğitim ve Öğretimde Anabilim Farkı!

Anabilim Eğitim Kurumlarının, eğitim ve öğretime bakış açısını gösteren farklılıklardan bir tanesi de yaratıcı drama yöntemini kullanıyor olmasıdır. Öğrenme sürecinin kalitesi, öğrencinin o konuya istek duyması, kendini bu sürecin içinde hissetmesi ve öğretilene karşı heyecan duyması ile doğru orantılıdır. İşte tüm bu sebeplerden dolayı, Anabilim Eğitim kurumlarında 7 yıldır yaratıcı drama yöntemi kullanılmaktadır.  Anasınıfından lise kademesine kadar, ders konularının yaratıcı drama yöntemi ile işlenmesi, öğrencilerde, öğretmenlerde ve öğrenim sürecinde bir çok farklılıklar yaratmıştır. Bu farklılıklardan bazıları ise;

 

·         Öğrencinin derse olan ilgisinin artması,

·         Öğretmen öğrenci ilişkisini olumlaması,

·         Bilginin diğer bilgilerle ve yaşantılarla ilişkilendirilebilmesi,

·         Öğrencinin bu öğrenme sürecinden keyif alması,

·         Öğrencinin, kendini, bilgilerini ve yaratıcılığını ortaya koyabilmesi,

 

Bu farklılıkları biraz da öğretmenlerimizden dinleyelim:

 

1.Sınıf Zümresi: Yaratıcı Drama yöntemi , çocuğun gelişimini, araştırmasını, paylamasını ve öğrenmesini sağlıyor. Derslerimizde gurup çalışması içinde, bir yaşantıyı, kavramı, ders konularını canlandırarak, oynayarak öğrenmelerini sağlıyoruz. Bir oyun olduğunu düşünen öğrencilerimiz, yaratıcı drama yöntemli  dersleri dört gözle bekliyorlar. Çünkü çok eğleniyor, deneyim ve gözlemlerini canlandırıyorlar. Yaratıcı drama yöntemi  ile zor öğrenen çocuklar, tekrarla ihtiyaç duyulan dersler, konular pekişiyor.

2. Sınıf Zümresi: 2. sınıf zümresi olarak yaratıcı drama yöntemi  ile dersi işliyor olunması öğrencinin derse daha etkin katılmasını, öğrencinin öğretmeni ile daha sağlıklı iletişime geçmesini sağladığını, bizlerin ise öğrencimizi daha yakından tanımamızı sağladığını düşünmekteyiz.

3.Sınıf ve Üyep: Öğrenmeyi temel alan, kendine yeni şeyler katmayı ilke edinen sınıf öğretmenleri olarak Anabilim Eğitim Kurumları'nın bize katkılarının başında geliyor yaratıcı drama eğitimleri. Öncelikle kendimizi, daha sonra eğitime bakış açımızı sorgulamamızı sağlayan, her bireyin kendini bulmasına yardımcı olan vazgeçilmez bir yöntem yaratıcı drama yöntemi.

Yaratıcı drama yöntemli bir ders planı oluşturmak, o disiplini oturtmak ve zihin hazırlığımızı yapmak adına çok önemliydi. Bu sayede bilmediğimiz birçok tekniği de öğrenmiş ve planımızın içerisine koymuş olduk. Öğrencilerimizle planları uygulama fırsatı bulduğumuzda şunları gözlemledim. Planlı bir ders olduğundan bir saniyesi bile boş geçmiyor ve en önemlisi öğrencilerim derste olduklarını unutuyorlardı. Konu ile ilgili verdiğimiz kurgunun içinde farkında olmadan engelleri aşan, çatışmalı durumların içerisinden benliğiyle ve grup halinde keyifle çıkmayı başaran öğrencilerimizi gördüğümüzde yaptığımız işin ne kadar başarıya ulaştığını da gözlemlemiş olduk. Öğrencilerimiz yaratıcı drama yöntemiyle, ders konularının tüm kazanımlarını, keyifli bir ortamda, keyifle öğreniyor, bir sonraki dersi iple çekiyorlar.

 

Bu güzel yöntemi bizlerle paylaşan öğretmenimiz Suat Güneş'e, yaratıcı drama zümresi öğretmenlerine ve farklı bakış açılarını eğitimle buluşturan Anabilim Eğitim Kurumları'na çok teşekkür ederiz.


 

Contact
Anabilim Umraniye Campus
Senol Gunes Boulevard Ikbal Street Kahraman St. Number:1
Camlik K.Atasehir
Umraniye / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Sancaktepe Campus
Meclis District Ataturk Street Manyas St. Number: 5
Sancaktepe / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Suadiye Kindergarden
Emin Ali Street Tuccar Katibi St. Number: 11
Suadiye / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Atasehir Kindergarden
Atatürk Neighborhood Vatan Street Sait Cordan St. Number:15
Atasehir / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Cekmeköy Kindergarden
Atatürk District Vatan Street Sait Cordan St. Number:15
Atasehir / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Koşuyolu Kindergarden
Kosuyolu Mahmutyesari Street Number: 74
Kadıkoy / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Esensehir Kindergarden
Madenler Neighborhood Feraset St. Number: 10
Umraniye / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68