Anabilimde Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetimizin 93. yılında Anabilim Eğitim Kurumları kendine yakışır bir kutlama gerçekleştirdi.

Cumhuriyetimizin 93. yılı Anabilim okulları Ataşehir ve Sancaktepe Kampüslerinde velilerin de katılımı ile büyük bir coşku içinde kutlandı. Her iki kampüste de 29 Ekim 1923’ün ulusumuz için bir doğum günü, bir çağdaşlaşma projesinin, büyük bir atılımın başladığı gün olduğu, toplum olarak benzersiz bir başarı öyküsünün yazıldığı, Atatürk’ün önderliğinde çok büyük fedakârlıklarla kazanılan, ölüm kalım savaşından sonra gerçekleştirilen bir bayram günü olduğu vurgulandı.  Günün anlam ve önemini Ataşehir Kampüsünde Sosyal Bilgiler Öğretmeni Göksu Akdaş, Sancaktepe Kampüsünde Başak Çakır dile getirdi. “Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk ‘Gençler cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz.’ demişti. Öyleyse unutmayınız bütün bu değerleri devam ettirmek için sahip olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.” sözleriyle gençliğe düşen görevleri hatırlattılar.

Okul korosunun birbirinden güzel seslendirdiği şarkılarla izleyenler bayram coşkusunu yaşadılar. Ataşehir Kampüsünde lise hazırlık sınıfının hazırladığı  “Bu Vatan Bizim” oratoryosu tüm tören boyunca ilgiyle ve dikkatle izlendi. Cumhuriyete giden yolun adım adım anlatıldığı oratoryo aralarında yer alan keman ve şiir dinletisi, bale gösterisi ve zeybek oyunu, Atatürk ve arkadaşlarının tasviri ile izleyicilere manevi bir duygu yaşatıldı. Ardından “Bir Resim Yap Çocuğum” şiiriyle birlikte öğrencilerimiz tarafından birleştirilen Atatürk görseli göz kamaştırdı. Oratoryo öğrencilerimiz “Cumhuriyeti Böyle Kazandık” gösterisini sundu ve 10.Yıl Marşı ile Cumhuriyet ruhu ve coşkusu aktarıldı. Tören sonunda Anabilim Okul Bandosu, cumhuriyet coşkusunu zirveye taşıdı.

Sancaktepe Kampüsünde de 6.sınıf öğrencilerinin hazırladığı  “Bu Vatan Bizim” oratoryosu büyük bir beğeni ile izlendi. Oratoryo içerisinde müzik öğretmenlerinin hazırladığı marşlar söylendi, 7.sınıf öğrencilerimizin yer aldığı skeçler oynandı. Tören sonunda öğrenciler, “Özgürlük Marşı” eşliğinde Türk bayrağını açarak tüm salonu coşturdular.

Her iki kampüste de öğrenciler, sadece 29 Ekim’de değil yılın her günü Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmanın gerekliliği, ancak böyle aydınlık bir geleceğe doğru yürünebileceği bilinciyle konferans salonundan ayrıldılar.