Anabilimde 23 Nisan Coşkusu!

Atatürk’ün Çocukları 23 Nisan’ı büyük bir coşkuyla kutladı!

 

 

21 Nisan Cuma günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." ifadesinin ışığında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin 97. yıl dönümü Anabilim Eğitim Kurumları Ataşehir ve Sancaktepe Kampüsünde büyük bir coşkuyla kutlandı. "Yarınlara Umuttur Çocuk" temalı tören, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

  

Anabilim Eğitim Kurumlarında yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneği bu yıl da devam etti. Sancaktepe Okul Müdürü adına konuşmasını yapan öğrencimiz “Bugün, büyük bir bayram kutluyoruz. Büyük Önder Atatürk’ün çocuklarına armağan ettiği bu bayram, insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağlarının gelişmesine katkı sağlaması özelliğiyle, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir bayramdır. Büyük Önder Atatürk'ün, tarihimizin en önemli günlerinden biri olan Meclisimizin açıldığı 23 Nisan'ı bizlere bayram olarak armağan etmesi, bizlere duyduğu sevgi ve güvenin göstergesidir.” sözleri ile Ataşehir Okul Müdürü adına konuşmasını yapan öğrencimiz " Yüce Atatürk'ü kendimize örnek alıyoruz. Öngörüleri ve başardıklarıyla dünya tarihine damgasını vuran Atatürk'ün, yaşamından, ilke ve devrimlerinden, düşüncelerinden ve öğütlerinden çok şeyler öğreniyoruz. Şiddetin ve yokluğun olmadığı, barış dolu, insanların kardeşçe yaşayacakları bir ülke ve dünyanın oluşumuna en büyük katkıyı bizler yapacağız. " sözleri ile izleyicilerden büyük alkış aldı.

Bu anlamlı konuşmalardan sonra tören, Ataşehir Kampüsünde 4 ve 5. sınıf öğrencilerinden oluşan koronun ve 7. sınıflardan oluşan orkestranın birbirinden güzel şarkıları ile hız kazandı. Salondakilerin büyük beğenisini kazanan bu başarılı performansların ardından gösterilen "Atatürk ve Çocuk" adlı barkovizyon, Atatürk'ün çocuklara verdiği önemi bir kez daha akıllara kazıdı. Sancaktepe Kampüsünde ise “Atatürk’ün Çocukları” adlı dramayla sahne alan 3 ve 4. sınıf öğrencileri; Afet İnan, Erdal İnönü, Sabiha Gökçen, Özden Toker, Ülkü Adatepe ve Abdurrahman Tunçak’ı canlandırarak Atatürk’ün çocukların hayatlarına nasıl dokunduğunu anlattılar. Sunucuların "Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne/ Allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar" dizeleri ile devam eden törenlerde Sancaktepe ve Ataşehir Kampüslerinden 2,3 ve 4. sınıf öğrencileri, içlerinden taşan mutluluğu dans gösterileriyle sergilediler. Ayrıca 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin ritm-orff gösterileri de izleyicilerden tam not aldı.  

 

Birbirinden renkli anlara sahne olan törenler, Ataşehir Kampüsünde 6 ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan bandonun salonu coşturan ritimleriyle; Sancaktepe Kampüsünde ise koro öğrencilerinin İngilizce, İspanyolca, Almanca ve Türkçe “Teşekkürler Atatürk!” diyerek Ata’mıza şükranlarını sunmasıyla son buldu.

 

Bizler de Anabilim ailesi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, kalpleri sevgiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın bu anlamlı bayramını bir kez daha kutluyoru.



Diğer Haberler

Anabilim, Google İş Birliğiyle Code Forest Etkinliğini Gerçekleştirdi
Türkiye’den destek almaya hak kazanan ilk ve tek özel okul olan Anabilim, Google iş birliğiyle Code Forest etkinliğini gerçekleştirdi. Sancaktepe Müdürümüz Tuba Aksoy Pehlivan,Sancaktepe ŞubeMili Eğ..

Devamı
Okul Aile Birliği Seçimleri Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
2017/2018 eğitim ve öğretim yılının, 9 Eylül Pazartesi günü başlamasıyla birlikte Okul Aile Birliği de çalışmalarına hızla başladı. Ataşehir ve Sancaktepe Kampüsleri’nde ayrı ayrı gerçekleştirilen ..

Devamı
Anabilim, Teknoloji Devi Google İş Birliğiyle Kodluyor!
Google tarafından Avrupa Kod haftası kapsamında düzenlenen programa ilk defa başvuran Anabilim, “Code Forest” projesi ile Türkiye’den destek almaya hak kazanan ilk ve tek özel okul oldu.Avrupa Komisyo..

Devamı
Contact
Anabilim Umraniye Campus
Senol Gunes Boulevard Ikbal Street Kahraman St. Number:1
Camlik K.Atasehir
Umraniye / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Sancaktepe Campus
Meclis District Ataturk Street Manyas St. Number: 5
Sancaktepe / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Suadiye Kindergarden
Emin Ali Street Tuccar Katibi St. Number: 11
Suadiye / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Atasehir Kindergarden
Atatürk Neighborhood Vatan Street Sait Cordan St. Number:15
Atasehir / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Cekmeköy Kindergarden
Atatürk District Vatan Street Sait Cordan St. Number:15
Atasehir / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Koşuyolu Kindergarden
Kosuyolu Mahmutyesari Street Number: 74
Kadıkoy / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Esensehir Kindergarden
Madenler Neighborhood Feraset St. Number: 10
Umraniye / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68