AnaBilim Günü’ne Yoğun İlgi!

21. yüzyıl bilim ve teknolojide yaşanan baş döndürücü gelişmeleri takip etmekte bile zorlandığımız bir yüzyıl. Bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak toplumsal yaşamda, sağlıkta ve eğitimde de büyük değişimler yaşanmakta. Manuel telefonlarla büyümüş bir nesil, cep telefonları ve tabletlerin içine doğmuş bir nesille beraber bu değişimleri izlemekte.

 

Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri sıkı bir şekilde takip eden Anabilim Eğitim Kurumları olarak bu gelişmeleri eğitim sistemi içerisine entegre ediyoruz. Çocuklarının bilgisayar, cep telefonu ve tabletle çok zaman harcadığını gören ve kaygılanan velilerimize teknolojinin eğitim ve öğretim süreçlerinde faydalı birer araç olarak kullanılabileceğini gösteriyoruz.

 

Bilimi öncü ilke edinmiş okulumuzda bu amaçla her yıl düzenlediğimiz AnaBilim Günü’nü bu yıl 1 Nisan 2017 Cumartesi günü gerçekleştirdik. Fen ve Matematik Zümreleri’nin liderliğinde organize edilen 18. AnaBilim Günü’nde; öğrenci, veli ve misafirlerimize okulumuzdaki bilimsel etkinliklerden örnekler sunduk.

 

Konferans salonundaki etkinlikler; öğrencilerimizin Fen ve Matematik Takımları’nda yıl boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermeleri ile başladı , Pi Günü Karikatür Yarışması, Matematik Her Yerde Foto Afiş Yarışması ve konusu “2100 yılında ulaşım araçları” olan Kısa Film Yarışması kazananlarının açıklandığı ödül törenleri ile sona erdi.

 

Konferans salonundaki törenden sonra okulumuz lise bölümündeki katlarda Fen ve Matematik ile ilgili hazırlanan etkinlik ve atölyelere geçildi. Tamamını öğrencilerimizin hazırladığı ve sunduğu etkinliklerde misafirlerimiz; fen atölyelerinde “Spaghetti Challenge” ve “Clash Tower“ ile kuleler yaparak mimarlığa ilk adımlarını attılar, “Patlat Patlatabilirsen” atölyesinde basınca karşı koydular, “Optik İllüzyon” ile gözlerine inanamadılar, refleks etkinlikleri ile fizik kurallarına karşı koymaya çalıştılar. Aynı zamanda “Renkli Gölgeler” oluşturdular, “Altın Yağmuru” yağdırdılar, kimyacı olup görünmez mektup yazdılar.  Ele avuca sığmayan kinetik kum yaptılar, fosil yapıp geçmişten günümüze yolculuğa çıktılar. Mancınıklarını ve kendi imal ettikleri arabaları yarıştırdılar.

 

Matematik atölyelerinde “Go” ile sanat, bilim ve bilgeliği kesiştirdiler, “Tetromino” ile parça bütün ilişkisi kurdular, geometri ve “Origami” ilişkisini keşfettiler, “Abalone” ve “Trax” ile stratejiler kurup, “Rubik’s Race” ve “Rubik Küp” ile problem çözmeyi öğrendiler.

 

AnaBilim Günü’nde Robotik Takımı’nın hazırladığı etkinlikler de vardı. Geleceğin dili olarak tanımlanan “kodlama” üzerine çalışmalar yapan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizden oluşan Robotik Takımı’nın hazırladığı Scratch Atölyesi’nde katılımcılar, programlamaya başlamak ve algoritmik düşünme yeteneği kazanmak için ilk adımlarını attılar. Zihni ve el göz koordinasyonunu geliştiren 3D Labirent Oyunu’nu oynadılar ve takım öğrencilerinin kendi emekleriyle geliştirdikleri Robot Kol’u kullanma şansı buldular.

 

Çocukların, doğru araçlar verildiğinde küçük yaştan itibaren bilimsel düşünmeyi, hipotezler kurmayı, problemler çözmeyi ya da kodlama yapmayı öğrenebileceğini bilen Anabilim Eğitim Kurumları her yıl düzenlediği AnaBilim Günü etkinlikleri ile bu araçları geliştirmeye devam edecektir. Sandığımızın çok ötesinde bilişsel yeteneklere sahip olan çocuklar da, doğru yönlendirildiğinde bilim ve teknoloji sayesinde başarılarını çoğaltacaklar ve Dünya’yı daha yaşanılır bir hale getireceklerdir. 

Contact
Anabilim Umraniye Campus
Senol Gunes Boulevard Ikbal Street Kahraman St. Number:1
Camlik K.Atasehir
Umraniye / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Sancaktepe Campus
Meclis District Ataturk Street Manyas St. Number: 5
Sancaktepe / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Suadiye Kindergarden
Emin Ali Street Tuccar Katibi St. Number: 11
Suadiye / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Atasehir Kindergarden
Atatürk Neighborhood Vatan Street Sait Cordan St. Number:15
Atasehir / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Cekmeköy Kindergarden
Atatürk District Vatan Street Sait Cordan St. Number:15
Atasehir / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Koşuyolu Kindergarden
Kosuyolu Mahmutyesari Street Number: 74
Kadıkoy / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Esensehir Kindergarden
Madenler Neighborhood Feraset St. Number: 10
Umraniye / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68