Anabilim Eğitim Kurumları'ndan 7 Kocalı Hürmüz müzikaline unutulmaz gala.

Sanata ve geleceğin sanatçılarına verdiği desteği sürdüren Anabilim Eğitim Kurumları'ndan 7 Kocalı Hürmüz müzikaline unutulmaz gala.

Anabilim Eğitim Kurumları Tiyatro Kulübü tarafından aylardır büyük bir özveriyle hazırlanan “7 Kocalı Hürmüz’’ galası, 9 Haziran Perşembe günü gerçekleşti.  Anabilim Eğitim Kurumları Ataşehir Kampüsünde gerçekleştirilen 7 Kocalı Hürmüz galasına Türkan Şoray, Ezel Akay, Gökçe Bahadır, Nefise Karatay katılarak, alkışlarıyla destek oldu.

Türkan Şoray, Ezel Akay, Gökçe Bahadır, Nefise Karatay'ın katılımıyla gerçekleşen 7 Kocalı Hürmüz gala gecesi Tanju Gürsu’ya ithaf edildi.

Anabilim Tiyatro Kulübü öğrencilerinin performanslarıyla göz doldurduğu 7 Kocalı Hürmüz müzikali, ebediyete uğurladığımız Yeşilçam'ın jönü, ayrıca 1971 yapımı 7 Kocalı Hürmüz oyuncularından Tanju Gürsu'ya ithaf edildi.  Oyun sonrasında Anabilim Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkan'ı Serkan Kılıç ve İcra Kurulu Üyesi Seda Zeynep Aytaçlı tarafından konuklara plaketleri takdim edildi. Ödülünü alırken "iyi ki buradayım dedirten muhteşem bir performans" izlediğini belirten Nefise Karatay ardından Ezel Akay ödülünü almak için sahneye çıktı ve yönettiği 7 Kocalı Hürmüz'ün Gürsel Korat uyarlamasını izlemenin kendisi için büyük sürpriz olduğunu ve bundan duyduğu memnuniyeti belirtti. Ödülünü aynı zamanda sınıf arkadaşı olan İcra Kurulu Başkan'ı Serkan Kılıç'tan alan Gökçe Bahadır "oyunculuk yolculuğuna başlamama sebep olan okulum Anabilim'le, mezunu olduğum okulla bir kez daha gurur duydum bu oyunu izledikten sonra" dedi ve 7 Kocalı Hürmüz'de rol alan tüm öğrencilere bol şans diledi. "Yaşam Boyu Onur Ödülü" almak üzere alkışlarla sahneye davet edilen Türk Sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray duygu dolu anlar yaşadı. "Gösteriyi izlerken her birinizle iftihar ettim, harikaydınız, hepinizi kutluyorum, bu eğitim kurumunu da kutluyorum gençlerimizi sanata yönlendirdikleri için. Çok özel bir gece oldu benim için. İlk dakikalarda biraz fazla duygulandım çünkü yıllar önce 7 Kocalı Hürmüz'de beraber oynadığım rol arkadaşım Tanju Gürsu 'yu bugün ebediyete yolcu ettik, ben de oradaydım. Garip bir tesadüf oldu akşam 7 Kocalı Hürmüz'ü burada izlemek, karmakarışık duygular içinde izledim, onun cennette ruhu şad olsun. Sizler, sizlerin alkışı, sevgisi, bir tarafta hafızamda canlandırdığınız anılar, gerçekten unutamayacağım bir gece oldu, sizlerle teselli buldum." şeklinde konuştu. Cengiz ÇEVİK' in yönettiği Emre Karaca’nın koreografisini yaptığı müzikal galası, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Ödüller:

Atatürkçü Düşünce Derneği

4. Liseler Arası Tiyatro Festivali

Müzikal Dalında

En iyi kadın oyuncu:

Aslıgül Deliacı

Gelecek vaat eden oyuncu ödülü:

Fuat Dağıstan

Gelecek vaat eden oyuncu ödülü

Ege Taybars

En iyi yönetmen:

Cengiz Çevik