Anabilim, Çocukların Dilinden Anlayan Yazar Zeynep Erdal’ı Ağırladı!

Öğrencilerimizin kitaplarını severek ve beğenerek okuduğu yazarımız Zeynep ERDAL; 14 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 10.00’da Ataşehir Kampüsünde, saat 13.00’te de Sancaktepe Kampüsünde Anabilim 4. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Hakkında yapılan tanıtıcı sunumun ardından sahneye çıkan Erdal, öğrencilerle sohbet ederek söyleşisine başladı. Öğrencilere nasıl olduklarını, derslerinin nasıl olduğunu soran yazar, “Kitap okumayı seven var mı?” diye sorduğunda bütün öğrencilerin parmak kaldırmasına çok mutlu oldu. Kitaplarını yazarken kızının arkadaşlarıyla olan ilişkilerinden çok etkilendiğini özellikle belirten Erdal, çocuklara komik anıları olup olmadığını sordu. Öğrencilerimizin paylaştığı birkaç komik anı üzerine yazarımız, bu anıları yazmaları konusunda çocuklara öneride bulundu. Çocukların sonsuz bir hayal gücüne sahip olduklarını belirterek çok güzel yazılar yazabileceklerini söyledi.

               

Çağdaş romanları sevdiğini belirten Zeynep Erdal, kitaplarındaki Mesut karakterini çok sevdiğini söyleyerek Mesut’un görselini öğrencilerle paylaştı.  Mesut’un kafası karışık, gözleri yuvalarında dönen ve yalpalayarak yürüyen biri olduğunu hatırlatarak kitabından Mesut ile ilgili bir bölümü okudu ve onun gizemlerle dolu bir karakter olduğunu belirtti. Mesut’un hiç kimsenin bilmediği bir dille konuştuğunu söyleyen yazar dil konusunda bazı bilgiler paylaştı. Dünyada ve Türkiye’de kullanılan dillerden bahsetti ve Türkiye’de yaklaşık 28 dil konuşulduğunu söyledi. Dünyada en çok konuşulan dilin Çince olduğunu, bu sırayı İngilizcenin takip ettiğini anlatan yazar; Türkçenin bu sıralamada 20. olduğunu söyledi ve bol kitap okuyup Türkçemize sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı.

               

Bir dakikada 67 sayfa kitap okuduğu için Gunnies Rekorlar Kitabı’na girmeyi başaran Diyarbakırlı çocuktan bahseden Zeynep Erdal, çocuğun bunu 13 yaşındaki başka bir çocuğun rekorunu kırarak yaptığını da ekledi. “Bunu nasıl yapmış olabilir?” diye öğrencilere sorarak onları düşündürdü. Çocuklardan gelen “Önceden o kitabı okumuştur, aynı kelimeler yazılı olabilir, anlamadan hızlı bir şekilde okumuştur vb.” cevaplar üzerine Erdal; bu rekor denemesinin noter huzurunda yapıldığını, çocuğun daha önce okumadığı bir kitabı okuduğunu ve okuduktan sonra sorulan tüm sorulara da doğru cevap verdiğini söyledi. Çocukların ilgisini çeken bu başarının hızlı okuma tekniği ile sağlandığını belirtti. Hızlı okuma eğitimiyle beynin fotoğraflama gücü sayesinde kısa sürede sayfadaki tüm sözcükleri algılayabileceğini anlatan Zeynep Erdal, paylaştığı değişik bilgilerle öğrencilerin ilgisini her an canlı tutmayı başardı.

           

Söyleşinin devamında öğrencilerimiz, merak ettiklerini yazara sorma fırsatı buldu. Öğrencilerin kitap ve kendisi hakkında sorduğu tüm soruları içtenlikle yanıtlayan Zeynep Erdal; inanmadığı hiçbir şeyi yazmadığını, iyiliğin kötülüğü yeneceğine inandığını, kitaplarını okuyan beş çocuktan biri bile etkilenip sevginin ve iyiliğin gücüne inanarak bunu hayatında uygulamaya başlasa bunun başarı olacağını söyledi. “Bitkilerin hep güzel kokulu olacağı düşünülür ancak titan arum öyle değil. O, devasa yapısı ve kötü kokusuyla diğerlerinden farklı. Kendine özgü özellikleri ve insanlardan uzak olması beni çekti.” diyen yazar, öğrencilerimizin merakı üzerine kitabında neden titan arum bitkisini seçtiğini açıkladı. Öğrencilerimizin sorusu üzerine arkadaşlık ilişkilerinde affedici olmak, kusurları örtmek, güzellikleri görmek gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu

 

Öğrencilerimizin okuduğu serinin üçüncü kitabının da geleceğini müjdeleyen Zeynep Erdal’a, Ataşehir Kampüsünde İlkokul Müdürü Ferah Kebabcı, Sancaktepe Kampüsünde Okul Müdürü Tuba Aksoy Pehlivan; TEMA Belgesini ve teşekkürlerimizi ifade eden çiçeği takdim etti. Ataşehir Kampüsünde konferans salonunda, Sancaktepe Kampüsünde çinili alanda öğrencilerimizin kitaplarını imzalayan yazar; böylesine ilgili, hevesli, heyecanlı öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek güzel izlenimlerle okulumuzdan ayrıldı.


Contact
Anabilim Umraniye Campus
Senol Gunes Boulevard Ikbal Street Kahraman St. Number:1
Camlik K.Atasehir
Umraniye / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Sancaktepe Campus
Meclis District Ataturk Street Manyas St. Number: 5
Sancaktepe / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Suadiye Kindergarden
Emin Ali Street Tuccar Katibi St. Number: 11
Suadiye / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Atasehir Kindergarden
Atatürk Neighborhood Vatan Street Sait Cordan St. Number:15
Atasehir / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Cekmeköy Kindergarden
Atatürk District Vatan Street Sait Cordan St. Number:15
Atasehir / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Koşuyolu Kindergarden
Kosuyolu Mahmutyesari Street Number: 74
Kadıkoy / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Esensehir Kindergarden
Madenler Neighborhood Feraset St. Number: 10
Umraniye / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68