Anabilim A-Stem ile 21. Yüzyıla Hazır

ANABİLİMDE STEM EĞİTİMİ A-STEM


Teknolojinin yoğun biçimde hayatımıza girmesiyle birlikte gelişmiş ülkeler nitelikli bireyler yetiştirebilmek için çağdaş stratejiler geliştirmeye yönelik çalışmalarına hız verdiler. Bu stratejilerin en başında 21. Yüzyıl becerilerinin bireylere etkin biçimde kazandırılması yer almaktadır. Bireylerin yaşamlarını içinde bulundukları çağa ve geleceğe uyumlu hale getirmeyi amaçlayan pek çok beceriyi kapsayan Yaratıcılık, Eleştirel düşünme, Problem çözebilme gibi nitelikleri de içine alan 21. Yüzyıl becerilerini yetişen bireylere erken yaşta kazandırabilmek için eğitim sistemlerini buna göre hızlı biçimde yapılandırdılar. Ülkemizde de bu anlamda adımlar atılmaktadır. Bunun en önemli nedeni de yaşadığımız dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için 21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış bireylere ihtiyaç duyulmasıdır.


 21. Yüzyılda tüm dünyanın ve ülke olarak bizim de gelişmek ve geleceğe güvenle bakabilmek için 21. Yüzyıl becerileri denen bu becerileri bireylere kazandırmamız gerekmektedir. Bu becerilerin kazandırılabilmesi için eğitimde çağdaş uygulamalara yer vermek elzemdir. Günümüzde bu uygulamaların başında STEM eğitimi gelmektedir.

  

STEM eğitimi disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren FEN, TEKNOLOJİ, MÜHENDİSLİK ve MATEMATİK gibi dört önemli disiplinin birbirleriyle entegrasyonunu hedefleyen bir öğretim sistemidir.


 Bu alanlarda yetkin bireylerin olması birçok alanda fayda sağlayacaktır. En önemli getirisi ise dijitalleşen dünyada rol almada etkin olarak görev almaktadır. Dijitalleşen dünyada gelişmiş ve strateji geliştiren ülkelerin sömürüsünde kalmamak için tüketen bireylerden çok üreten bireylere ihtiyaç duyulmaktadır.


Çağın gereksinimlerini karşılamak için gelişen Bilim ve Teknolojideki değişimlerine paralel olarak stratejik adımlar atılması gerekmektedir.


Anabilim Eğitim Kurumları olarak, Anabilim'in incilerini, geleceğin üreten insanı olarak şekillendiriyor olmanın verdiği sorumluluk ile harekete geçtik ve öğretim içeriklerimizi 21.yy insanından beklenen becerileri kazandıracak biçimde güncelledik.


2017-2018 Eğitim öğretim yılında 1,2 ve 3.sınıflarda tüm sınıflarımız bir STEM projesine imza atarak üreten bireyler olmanın ve takım çalışmasının farkındalığını yaşayacaklar.


Bu bağlamda; 1. Sınıflarda Doğada Yaşam Ünitesi ile ilişkili olarak 'Kuşların Da Evi Olsun' adlı STEM etkinliği uygulanacaktır. Mühendislik tasarımı olarak Kuş Yuvası yaptırılacaktır.


 2. sınıflarda Çevremi Tanıyorum Ünitesi ile ilişkili olarak 'Çevrem Benden Sorulur' adlı STEM etkinliği uygulanacaktır. Mühendislik tasarımı olarakÖğrencilere hayallerindeki çevrenin maketiyaptırılacaktır.


3. sınıflarda ise Kuvveti Tanıyalım Ünitesi ile ilişkili olarak 'Kimin Arabası Daha Hızlı?' adlı STEM etkinliği uygulanacaktır. Mühendislik tasarımı olarakBalon Araba yaptırılacaktır.


4.Sınıf ve üzerinde ise eğilim ve yeteneklerine göre  A-STEM takım çalışmalarıyla üretmeye ve problem çözmeye devam edecektir.

Diğer Haberler

Anabilim, Google İş Birliğiyle Code Forest Etkinliğini Gerçekleştirdi
Türkiye’den destek almaya hak kazanan ilk ve tek özel okul olan Anabilim, Google iş birliğiyle Code Forest etkinliğini gerçekleştirdi. Sancaktepe Müdürümüz Tuba Aksoy Pehlivan,Sancaktepe ŞubeMili Eğ..

Devamı
Okul Aile Birliği Seçimleri Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
2017/2018 eğitim ve öğretim yılının, 9 Eylül Pazartesi günü başlamasıyla birlikte Okul Aile Birliği de çalışmalarına hızla başladı. Ataşehir ve Sancaktepe Kampüsleri’nde ayrı ayrı gerçekleştirilen ..

Devamı
Anabilim, Teknoloji Devi Google İş Birliğiyle Kodluyor!
Google tarafından Avrupa Kod haftası kapsamında düzenlenen programa ilk defa başvuran Anabilim, “Code Forest” projesi ile Türkiye’den destek almaya hak kazanan ilk ve tek özel okul oldu.Avrupa Komisyo..

Devamı
Contact
Anabilim Umraniye Campus
Senol Gunes Boulevard Ikbal Street Kahraman St. Number:1
Camlik K.Atasehir
Umraniye / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Sancaktepe Campus
Meclis District Ataturk Street Manyas St. Number: 5
Sancaktepe / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Suadiye Kindergarden
Emin Ali Street Tuccar Katibi St. Number: 11
Suadiye / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Atasehir Kindergarden
Atatürk Neighborhood Vatan Street Sait Cordan St. Number:15
Atasehir / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Cekmeköy Kindergarden
Atatürk District Vatan Street Sait Cordan St. Number:15
Atasehir / ISTANBUL


Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Koşuyolu Kindergarden
Kosuyolu Mahmutyesari Street Number: 74
Kadıkoy / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68
Anabilim Esensehir Kindergarden
Madenler Neighborhood Feraset St. Number: 10
Umraniye / ISTANBUL

Telephone: (216) 415 00 00 (pbx)
Fax: (216) 526 34 68