4.Eğitim Teknolojileri Konferansına Yoğun İlgi!

Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen 4.Eğitim Teknolojileri Konferansı 25 Mart Cumartesi günü İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu'nda yapıldı.  Yurdun dört bir tarafından gelen eğitimcilerin buluştuğu etkinlikte Anabilim Eğitim Kurumu olarak 4 ayrı sunum ile katılmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Arttırılmış Gerçeklikten, Scratch ile kodlamanın Fen Bilimleri dersi uygulamalarına, Ödüllü ASTA'dan ilkokul 1 seviyesinde Seslerin Öğrenilmesine farklı yelpazelerden tecrübelerimizi paylaştık.

SUNUM 1 ASTA ile Uzaklar Tek Tıkla Yanınızda (İdiye Ökten - Büşra Gönüllü)

Eğitim Teknolojileri birimimiz İstanbul Üniversitesi'nce düzenlenen "VI. Uluslararası Gelecek için Öğrenme Alanında Yenilikler” Konferansı , Eğitimde E-Dönüşüm Proje Yarışması'nda “Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS)” kategorisinde ödüle layık görülen ASTA uygulamamızı tanıtarak ;  İstersek her şeyi başarabiliriz. Yeter ki kendimize inanalım ve işin içine duygumuzu katalım. Hep birlikte okullarımızı duygusal zekası yüksek, öğrenen okullara dönüştürelim dediler.

SUNUM 2  Arttırılmış Gerçekliğin Eğitimde İnteraktif Kullanımı - Gerçek Orda Bir Yerde (Özge Mumcu)

Türkiye'de bir ilk! Arttırılmış Gerçekliğin eğitimde bu şekli ile kullanıldığını daha önce kimse görmedi.  Canlılar Dünyası konusu öğrencilere verilen kartlar aracılığı ile öyle bir canlandı ki! Özge Mumcu öğretmenimizin deneyimlerini paylaştığı sunuma ilgi oldukça fazlaydı. Bilgi paylaştıkça güzeldir dedik.

SUNUM 3 Fen Öğretiminde Scratch Uygulamaları ( Gökhan Tanrıver - Büşra Gönüllü)

Kodlama, Algoritmik düşünme Fen derslerine de uygulanabilir mi? Öğrenme üzerine etkisi hangi düzeydedir? gibi sorulardan yol çıkılarak Gökhan Tanrıver öğretmenimizin  Solunum Sistemi, Kalp , ölçme ve değerlendirme üzerine yapmış olduğu çalışmaları diğer meslekdaşları ile paylaştığı sunum oldukça keyifli ve eğlenceli geçti.

SUNUM 4 Sesleri Öğreniyorum (Bahar Sarıkaya)

Harflerin öğretiminin PASS  teknikleriyle desteklendiğinde ortaya çıkan yeni ve kolay öğretim, hazırlanan çalışmaların 3 boyutlu çalışmaların bilgisayar desteği ile hareketli hale geldiklerinde öğrenmede oluşan keyifli ortam paylaşıldı.

Contact
Anabilim Umraniye Campus